Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ateş kartalı alevlerin düşmanı

Düzenleyen:
Ateş kartalı alevlerin düşmanı

YAŞAM Haberleri

Ankara’da sivil havacılık okulunda 2,5 yıl eğitim alıp pilot olan Burcu Dinçer (27), bir süre özel bir hava yolu şirketinde çalıştıktan sonra yangın söndürme helikopteri pilotu olarak Orman Bakanlığı bünyesinde göreve başladı.

Dinçer, Türkiye’nin ilk kadın yangın söndürme helikopteri pilotu olarak bu yıl Antalya’ya atandı. Kentteki birçok yangına ekip arkadaşlarıyla havadan müdahale eden ve kısa sürede başarılı manevralarıyla takdir toplayan Dinçer’e ailesi ve çalışma arkadaşları “ateş kartalı” lakabını taktı. Çocukluğunun Esenboğa Havalimanı’na yakın bir evde geçtiğini ve evinin penceresinden inip kalkan uçakları seyrederek ailesine “Bir gün ben de pilot olacağım” dediğini aktaran Dinçer “Bu gerçekten kutsal bir görev. Bir doktorun hastayı kurtardığında verdiği bir mutluluk vardır. Biz de aynı duyguyu yaşıyoruz. Ormanlar bizim çocuklarımız. Nefes kaynağımız. Onlar olmadan nefes alamayız. Vatandaşlardan bu konuda destek bekliyoruz. Küçük bir duman dahi görseler Alo 177’yi arayarak ihbarda bulunmalarını istiyoruz. Alevler bir anda büyüyebiliyor. Bize ne kadar erken ihbar gelirse yangını o kadar çabuk söndürebiliriz” dedi. AA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...