Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Valeler eğitime alınacak, belgesiz çalışamayacak!

Düzenleyen:
Valeler eğitime alınacak, belgesiz çalışamayacak!

YAŞAM Haberleri

Ocak ayından itibaren valelere stres yönetimi, öfke kontrolü, etkili iletişim ve yasal sorumluluk eğitimi verilecek.

Bodrum Yalıkavak’ta geçtiğimiz günlerden bir mekânın valesi, tartıştığı kadın sürücüye saldırmıştı. Bu olay sonrası valelerle ilgili önemli kararlar alındı. Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Genel Başkanı Serkan Bakırtaş, gelecek yıl ocak ayından itibaren vale sektöründe çalışanların belgelendirilmeye başlanacağını söyledi. Sektörde çalışan vale sayısının 100 bine ulaştığını belirten Bakırtaş şöyle konuştu: Bodrum’daki olay bizi derinden üzdü. Ancak bir kişinin kabahati çalışanların bütününe mal edilmesi yanlış. Hemen her olayda “vale terörü” tanımlaması yapılmasını ise kesinlikle reddediyoruz. Kurumumuz bünyesinde bulunan valelerle ilgili bir dizi çalışmayı hayata geçirmeye hazırlandık. Eylül ve ekim aylarında seminerler düzenleyeceğiz. Bu seminerlerde de stres yönetimi, öfke kontrolü, etkili iletişim, yasal sorumluluklar gibi eğitimlerimiz de olacak. 2018 ocak ayı itibarıyla da vale sektöründe çalışanlar artık belgelendirilmeye başlanacak. Her önüne gelen valelik yapmamalı. Belgelendirilen valelerin her birinde eğitim aldığına dair yaka kartları olacak. 2019 yılında da sistemin tam olarak oturtacağız.
 Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ise “Biz tüketiciler aracımızı valeye bırakacaksak mutlaka yakasında kimliğini, eğitimli olduğunu ve yetkili olduğunu görmeliyiz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...