Baraj suları çekildi, tarihî köprü bulundu

Düzenleyen:
Baraj suları çekildi, tarihî köprü bulundu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Kars’a 40 kilometre uzaklıkta bulunan ve 1975-1983 yılları arasında yapılan Arpaçay Barajı su tutmaya başlayınca tarihî köprüde sular altında kaldı.

Son senelerin en kurak yazının yaşandığı Kars’ta, Arpaçay Barajı sularının yaklaşık 30 metre çekilmesiyle birlikte tarihî Kara Köprü (Nerkin Çirapi) 38 sene sonra yeniden ortaya çıktı. Kars Kültür Derneği Başkanı Fotoğraf Sanatçısı Vedat Akçayöz ile Fotoğraf Sanatçısı Yıldırım Öztürkkan, Ermenistan sınırına sıfır noktada bulunan köprünün fotoğraflarını çekti. Müze müdürlüğü yetkilileri de bölgeye gelerek köprüde incelemelerde bulundu. Siyah taştan yapılan 125 metre uzunluğundaki köprünün ortasında 2 ayrı merdivenli iniş ve çıkış yolları bulunuyor. Tarihî köprünün baraj kapaklarının kapanmasıyla birlikte yeninden sular altında kalması bekleniyor. 1810’lu yıllarda yıkıldığı belirtilen köprü Türkiye ve Ermenistan arasında bulunuyor. Ermenistan tarafının tamamen yıkıldığı köprüden Türkiye tarafında yaklaşık 50 metrelik bir kısım kalmış. Işık Çapanoğlu İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...