Taşeron meselesi yıl sonuna çözülür

Düzenleyen:
Taşeron meselesi yıl sonuna çözülür

YAŞAM Haberleri

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay taşeronlarla ilgili çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye’de 1 milyona yakın taşeron çalışan bulunduğunu belirten Atalay “Ailesiyle beraber 5 milyon civarında büyük bir kitle var. Bunların huzursuzluğu ve sıkıntıları uzun yıllardır devam ediyor. Bu konuda 15 sene boyunca hiç bu kadar umutlu olmadım. Yıl sonuna kadar biteceği kanaatindeyim ama Türk-İş olarak talebimiz, bununla ilgili işçilik işi yapanın işçi, memurluk işi yapanın memur olmasıdır. Bu arkadaşlarımızın 4’te 1’i sendikalı gerisi değil. Artık bu mesele kamuoyu gündeminden kalksın. Taşeron işçiler de işlerine giderken ve evlerine geldiklerinde huzurlu ve mutlu olsunlar. Kıdem tazminatından, sosyal haklardan mahrum bu çok kötü bir çalışma şekli. Temenni bu 1-2 ay içerisinde ülke gündeminden bu konu kalkar” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...