Hacker çaldı, banka ödedi

/ Kaynak: CHA
Hacker çaldı, banka ödedi

YAŞAM Haberleri  / CHA

Mahkeme, hesabı boşaltılan müşteri için ek güvenlik tedbiri almadığı gerekçesiyle bankayı haksız bularak çalınan paranın ödenmesine hükmetti

Mahkeme, hesabı boşaltılan müşteri için ek güvenlik tedbiri almadığı gerekçesiyle bankayı haksız bularak çalınan paranın ödenmesine hükmetti. nbsp;Adapazarı'nda yaşayan Y. Y.'nin (52) bir bankadaki 3 ayrı hesabı, 5 yıl önce internet korsanları tarafından boşaltıldı. Korsanlar, 11 bin 500 lirayı kendi hesaplarına geçirdi. Yapılan araştırmada işlemlerin, İstanbul'daki bir internet kafeden yapıldığı belirlendi. Paranın aktarıldığı banka hesaplarının sahipleri Y.E.C. (32) ile M.K.A. (45) gözaltına alındı. Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "bilişim sistemi kullanılarak hırsızlık" suçlamasıyla dava açıldı. Sanıklar 6'şar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mağdur zararının karşılanması için başvurdu. Ancak banka, kredi kartı hesabından çekilen 2500 lirayı sigorta kapsamında olduğu gerekçesiyle iade ederken 9 bin lirayı ise ödemedi. Bunun üzerine Y.Y., banka aleyhine dava açtı. Yerel mahkeme, banka "müşteri için ek güvenlik tedbiri almak zorundadır" diyerek 9 bin liranın ödenmesine hükmetti. Temyize giden dosyayı inceleyen Yargıtay 11. Hukuk Dairesi de bankanın itirazını reddederek kararı onadı.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...