Meteoroloji'den İstanbul dahil 22 kente sarı kodlu uyarı (27 Kasım 2021 hava durumu)

Düzenleyen:
Meteoroloji'den İstanbul dahil 22 kente sarı kodlu uyarı (27 Kasım 2021 hava durumu)

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji son dakika uyarısında bulundu, 22 kent için 'sarı kod'lu alarm verildi. 27 Kasım 2021 hava durumu tahmin raporuna göre Ege, Marmara, İç Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz kıyılarında kuvvetli sağanak bekleniyor. Yağışların özellikle Antalya ve Kıyı Ege çevresinde etkili olması beklenirken, İzmir ve İstanbul için de sarı kodlu uyarı yapıldı.

27 Kasım hava durumu tahmin raporu açıklandı, Meteoroloji il il sarı kodlu uyarıda bulundu. Hafta sonu planı yapanların sağanak yağışa, sel ve su baskınlarına hazırlıklı olması gerektiği belirtildi.

KIYI EGE VE AKDENİZ'E GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta Karadeniz ile Giresun, Trabzon, Erzincan, Tunceli ve Malatya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL VE İZMİR'E SARI KOD UYARISI

Yağışların Balıkesir'in batı kıyıları, Muğla, Antalya, Isparta, Ankara’nın kuzeyi, Çankırı, Burdur'un doğu ilçeleri ile Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın merkez ve doğusunda şiddetli ve yer yer aşırı olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji, aralarında İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Edirne'nin de bulunduğu toplam 22 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. 

Meteoroloji'den İstanbul dahil 22 kente sarı kodlu uyarı (27 Kasım 2021 hava durumu)

Meteoroloji, yurdun birçok ilini sarı ve turuncu kod ile uyardı.

SICAKLIKLAR YURT GENELİNDE ARTACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıklarının yurt genelinde artması bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den İstanbul dahil 22 kente sarı kodlu uyarı (27 Kasım 2021 hava durumu)

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak yağışlı (Yağışların kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 15
İstanbul: Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı 18
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22
Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu 21
Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların kuvvetli merkez ve doğu ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor) 20
Samsun: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 20
Trabzon: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 21
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 7
Diyarbakır: Parçalı bulutlu 15

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...