HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Tekirdağ’da yürek sızlatan görüntü: Bin dönümlük buğday tarlası yandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Tekirdağ’da yürek sızlatan görüntü: Bin dönümlük buğday tarlası yandı
Yangın, Orman, Haber

YAŞAM Haberleri  / İHA

Gıda krizinin konuşulduğu bugünlerde yaşanan son olay yürekleri sızlattı. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde bin dönüm buğday tarlası yandı. Traktörlerle yangına müdahale etmeye çalışan vatandaş, “Çok buğday yandı. Biçilmemiş alan. Durum vahim. Durum çok kötü.” dedi.

Yangın, Süleymanpaşa ilçesine bağlı Karaevli Mahallesi'nde bulunan buğday tarlasında meydana geldi. İddiaya göre, çoğunluğu ekili vaziyette bulunan buğday tarlasında yangın çıktı.

TRAKTÖRLERLE YANGINA MÜDAHELE EDİLMEYE ÇALIŞILDI

Tarlada dumanların yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu kısa sürede itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı sevk edilirken, mahalle sakinleri de traktörler ile yangına müdahale etmeye çalıştı.

1 SAAT SONRA SÖNDÜRÜLEBİLDİ

Rüzgarın da etkisiyle yangın çevredeki diğer tarlalara sıçardı. İtfaiye ekipleri ve traktörlerle yapılan 1 saatlik müdahalenin ardından tarla yangını kontrol altına alındı. Alanda yapılan incelemede çoğunluğu ekili vaziyette bulunan yaklaşık bin dönüm buğday tarlası yandı.

AYNI BÖLGEDE İKİNCİ YANGIN

Aynı bölgede dün de çıkan yangında yaklaşık 100 dönüm alan yanmıştı. Dünya genelinde buğday krizinin konuşulduğu bu günlerde bin dönüm alanın yanması yürekleri sızlattı.

“DURUM ÇOK KÖTÜ”

 Traktörü ile yangına müdahale eden mahalle sakinlerinden Hüseyin Alp Çakırlar yaptığı açıklamada, “Dün biçerdöver tarafından çıktığı düşünülüyordu. Fakat bugün daha bir bilgi alamadık. Çok buğday yandı. Biçilmemiş alan. Durum vahim. Durum çok kötü. Ortalama bin dönüm alanın yandığını düşünüyorum. Bizimde biraz alanımız yandı. Üzgünüz umarım devamı gelemez” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...