Akıl sınırlarını zorlayan IQ testi: Çiftlikteki kayıp civciv nerede?

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Sosyal medyada sizi gerçekten şaşırtacak ve bakarken aklınızın karışmasına neden olabilecek birçok optik illüzyon var. Bu optik illüzyon testleri sadece beyni değil aynı zamanda sabrı da test ediyor. Sosyal medyada viral olan ve hayvanların yer aldığı bu görselde gizlenmiş bir civciv mevcut. Resimdeki civcivi 7 saniyede bulup tavuğa yardımcı olmaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise başlayalım…

Çevremizde pek çok optik illüzyon türü olduğunu biliyor muydunuz? Bu illüzyonlar çoğunlukla fizyolojik, fiziksel ve bilişsel illüzyonlar gibi başlıklarla kategorize edilir. Tanıma göre optik illüzyonlar, farklı bakış açılarıyla bakıldığında farklı görünümleri olan bir nesnenin, çizimin veya resmin akıllara durgunluk veren bir gösterimidir. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan görüntülere farklı bakabilir.

Akıl sınırlarını zorlayan IQ testi: Çiftlikteki kayıp civciv nerede?

Yukarıdaki görsel, görüşünüzün ne kadar keskin olduğunu test etmek için paylaşılan bir zeka oyunu… Söz konusu bulmaca bakanları çiftliğin içindeki kayıp civcivi bulmaya davet ediyor. 

Bu optik illüzyonda, at, tavuk, koyun, ördek, kedi, köpek gibi birçok hayvan göreceksiniz. Sizin için zorluk tavuğun kayıp yavrusunu 7 saniye içinde bulabilmek. 

Görsele yakından bakın ve çiftlikte saklanan civcivi bulmaya çalışın. Görüntüde takılıp kaldıysanız ve civcivi bulamıyorsanız merak etmeyin. Size yardımcı olmak için buradayız…

Civcivi görebildiniz mi?

Acele edin, süre doluyor.

İyi gözlem becerisine sahip olan ve ‘IQ testlerinde iyiyim’ diyenler 7 saniyede civcivi buluyor. 

3…
2…
1…

Süre doldu!

Bazılarınızın istenen sürede testi çözdüğünü tahmin ediyoruz.

Eğer civcivi göremediyseniz endişelenmeyin, size çözüm görseli ile yardımcı olmaya çalışacağız.

Bulamayanlar için yukarıdaki fotoğrafta civcivi kırmızı halka içinde vurguladık.

Akıl sınırlarını zorlayan IQ testi: Çiftlikteki kayıp civciv nerede?

BU TESTİ SEVDİYSENİZ AŞAĞIDAKİLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR…

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...