Hac Arafat'tır: Milyonlar Rahmet Dağı'nda buluştu

- Güncelleme:
Hac Arafat'tır: Milyonlar Rahmet Dağı'nda buluştu

YAŞAM Haberleri

Dünyanın dört bir yanından hac farizasını yerine getirmek üzere mukaddes topraklara gelen milyonlarca hacı adayı Rahmet Dağı’nın eteğindeki Arafat Meydanı’nda vakfeye durdu.

ABDULHAKİM ARVAS'IN HABERİ - Gözyaşları arasında Allah’a yalvaran Müslümanlar günahlarının affı ve İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşının dinmesi için dua ve niyazda bulundu. Peygamber Efendimizin veda hutbesinin de okunduğu Arafat vakfesinde aşırı sıcağa rağmen içi aşkla dolan yüz binlerce mümin, Cebel-i Rahme’ye tırmanıp burada da dua etti. Dağın zirvesinde bulunan Hazreti Âdem ile Hazreti Havva’nın buluşup affedildiği noktaya yoğunluk sebebiyle merdivenlerden ulaşamayan Müslümanlar kayalıklardan tırmanarak çıktı. Duygusal anların yaşandığı Arafat’ta dili, ülkesi ve rengi ayrı olmasına rağmen herkes aynı duygu ve düşüncelerle Rabb’ine yönelip niyazda bulundu.

Hac Arafat'tır: Milyonlar Rahmet Dağı'nda buluştu

Her ülkeye ayrılan çadır ve bölümlerde olduğu gibi, Türkiye’den ve Avrupa’dan gelen yaklaşık 90 bin Türk hacı adayına ayrılan bölümde de çeşitli programlar düzenlendi. Lebbeyk nidalarıyla başlayan programda Kur’ân-ı kerim okunup salevatler getirildi, ilahiler söylendi. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 478 çadırdaki Türk hacı adaylarına vakfe duası yaptırdı. Hep bir ağızdan yapılan vakfe duasının ardından tüm Müslümanların, kardeşleri ile kucaklaşıp helalleşmesinde duygusal anlar yaşandı.
45 dereceye varan sıcaklık hacı adaylarını çok etkiledi. Diyanet İşleri Başkanlığının kurduğu sahra hastanesi yoğun bir gün geçirdi.

KÂBE ÖRTÜSÜNE HAC TEMİZLİĞİ

Kurban Bayramı sebebiyle Mescid-i Haram’daki çalışmalar kapsamında Kâbe’nin örtüsü de temizlendi. Hacı adayları, Arafat ve Müzdelife vakfelerini yaptıktan sonra Mina’da şeytan taşlayacak, ardından Kâbe’de ziyaret tavafı gerçekleştirecek. Bu kapsamda Mescid-i Haram’da ekipler tarafından Kurban Bayramı ve hac ibadeti öncesinde kapsamlı temizlik yapıldı. Kâbe’nin örtüsü de temizlendi. Kâbe örtüsünün geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Temmuz’a denk gelen 1 Muharrem hicri yılbaşında değiştirilmesi bekleniyor. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...