Kâbe’ye yüz sürmek sabır gerektiriyor

- Güncelleme:
Kâbe’ye yüz sürmek sabır gerektiriyor

DÜNYA Haberleri

Tavaf için gelen hacı adaylarının en büyük arzusu Beytullah’a dokunmak... Ancak bu kolay değil. Zorlukları sabırla aşmanız gerekiyor.

ABDULHAKİM ARVAS'IN HABERİ - Hac vazifesi için mübarek beldelerde bulunan milyonlarca hacı adayı, Kâbe-i Muazzamada her gün mutlaka bir tavaf yapmaya çalışıyor. Ancak hacı adaylarının büyük bir kısmı tavaftan sonra Beytullah’ın duvarlarına yapışıp, gözyaşları ile dua etmeyi çok arzuluyor. Yoğunluk sebebiyle, Kâbe’ye yaklaşamayan birçok hacı adayı, uzaktan seyrederek ibadetlerini yerine getiriyor. Kâbe’nin saf altından kapısına ulaşmak, mültezemde (kapının altı) dua etmek isteyenler zorlukları sabırla aşıyor. Cennetten geldiği kabul edilen gümüş muhafaza içerisindeki Hacerü’l Esved’e yüz sürmek isteyenler ise Rük’nü Yemani (Yemen) köşesinden kuyruğa girip saatlerce bekliyorlar. Ancak bu zorlu bekleyiş ve mücadelede kalp kırmamak, kimseyi incitmemek çok büyük önem arz ediyor. Bir de bu mübarek yerlere ulaşıp kendinden geçenler ve dakikalarca dua edip sırada bekleyenleri unutanlara görevliler müdahale ediyor. Son yıllarda ise görüntülü arama ile Kâbe’yi yakınlarına seyrettirme yanlışı ortaya çıktı. Beytullah’a yüz sürmek için sırasını bekleyenler, görüntülü telefon görüşmesini uzatanları ikaz ediyorlar. Zorlukları aşarak Kâbe duvarına ulaşabilenler büyük bir rahatlama ve huzur içerisinde tavaf alanından ayrılıyorlar.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...