Hacı adayları Arafat Vakfesi’nde

- Güncelleme:
Hacı adayları Arafat Vakfesi’nde

DÜNYA Haberleri

Dünyanın çeşitli bölgelerinden Mekke’ye gelen hacı adayları haccın en önemli rüknü olan vakfeyi gerçekleştirmek üzere Arafat’a çıktı.

ABDULHAKİM ARVAS'IN HABERİ - Hac görevini yerine getirmek üzere farklı ülkelerden Mekke’ye gelen milyonlarca hacı adayı, cemaatle kılınan sabah namazının ardından dualar eşliğinde haccın üç farzından biri olan Arafat Vakfesi’ni eda etmek üzere Arafat’a yola çıktı. Her ülke kendilerine ayrılan güzergâhtan vatandaşlarını 21 kilometrelik mesafeye götürerek çadırlara yerleştirdi. Yol boyunca telbiyeler okundu. Bugün Arafat’ta vakfe duası yapacak olan hacı adayları, öğle ve ikindi namazlarını kılacak, güneş battıktan sonra Müzdelife’ye hareket ederek burada da akşam ve yatsı namazlarını cem-i tehir ile kılacaklar. Hacı adayları ardından haccın vaciplerinden Müzdelife vakfesini yapacak ve buradan şeytana atmak üzere taş topladıktan sonra Mina’ya geçerek Cemerat alanına gidecek. Hacı adayları bayramın birinci günü sadece büyük şeytana 7 taş atacak, diğer günler büyük, orta ve küçük şeytana bayramın dördüncü gününe kadar her gün yedişer taş atacak. Hacı adayları şeytan taşlama, kurban kesme ve tıraş olmalarının ardından ihramdan çıkacaklar. Ardından ziyaret tavafını da yaparak hacı olma şerefine ulaşacaklar. 

SAĞLIK İÇİN TEDBİRLER ALINDI

Sağlık sorunları sebebiyle Arafat’a çıkmakta güçlük çekecek hacı adayları için de özel tedbirler alındı. Yaşlı ve bakıma muhtaç Türk hacı adayları ambulanslarla Arafat’a çıkarılacak doktorların nezaretinde ibadetlerini yapmaları sağlanacak. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...