Hastalık bulaştı, 5 köpeğini de itlaf etmek zorunda kaldı! “Bu acıya yürek dayanmaz”

Düzenleyen: / Kaynak: The Sun
Hastalık bulaştı, 5 köpeğini de itlaf etmek zorunda kaldı! “Bu acıya yürek dayanmaz”

YAŞAM Haberleri  / The Sun

İngiltere’nin Stoke-on-Trent şehrinde Wendy Hayes (61) isimli köpek sever, evinde irili ufaklı 5 köpek besliyordu. Ukrayna ve Beyaz Rusya'dan sokak köpekleri tedarik eden bir şirket aracılığıyla ülkeye getirttiği Moosha isimli köpeğinde, İngiltere’de ilk kez Brucella Canis denilen bakteri görüldü. Bu köpek de hastalığı diğer köpeklere bulaştırdı.

Enfeksiyonun insanlara bulaşma ihtimali son derece nadir olsa da kadın ciddi semptomlar göstermeye başladı. Antibiyotik kullanan kadın, kanun icabı tüm köpeklerine ötanazi uygulamak zorunda kaldı. Hayes, “Başka çarem yoktu, biliyorum ama yine de insan kendisini suçlu hissediyor.

Bir köpeğin bile itlafı yürek parçalayıcı iken ben beşini birden kaybettim. Bu acıya nasıl dayanabilirim?” dedi.

Brucella Canis testi pozitif çıkan köpekler ömür boyu enfekte olurlar. Enfeksiyon, esas olarak köpeğin idrar, kan ve tükürük gibi vücut sıvıları yoluyla bulaşır ama çok nadir durumlarda insanlara da geçebilir.


Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: The Sun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...