IQ testi: Zeki insanlar kaşsız Frida Kahlo’yu 7 saniyede buluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
IQ testi: Zeki insanlar kaşsız Frida Kahlo’yu 7 saniyede buluyor

YAŞAM Haberleri

Bu optik birçok Frida Kahlo yüzü var. Neredeyse hepsi birbiriyle aynı. Frida Kahlo’nun bir tanesinin kaşları yok. Onu 7 saniyede görebilenlerin IQ testi yüksek çıkıyor ve dahi kabul ediliyor.

Optik illüzyonlar genellikle bir nesnenin, çizimin veya insanların algılama biçimine meydan okuyan görüntülerdir. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel illüzyonlar gibi çeşitli optik illüzyon türleri mevcut... Araştırmalar, normal bir insan beyninin nesnelere veya görüntülere farklı açılardan bakabildiğini ve her açıdan farklı bir algı oluşturduğunu gösteriyor. 

Bugün, resimde kaşları olmayan Frida Kahlo'yu bulmanız gereken, akıllıca hazırlanmış bir optik illüzyon illüstrasyonuyla karşınızdayız.

IQ testi: Zeki insanlar kaşsız Frida Kahlo’yu 7 saniyede buluyor

Yukarıdaki resim zorlu bir bulmaca ve Dolores Olmedo Müzesi tarafından görsel bir meydan okuma olarak tasarlanmış. 

Bu optik illüzyonda Frida Kahlo'nun yüzüyle dolu bir resim görebilirsiniz. Bulmaca, bakanlara kaşları olmayan gizli yüzü tespit etmeleri için meydan okuyor. 

Görseldeki kaşsız Frida'yı bulun! Resme dikkatlice bakın. Frida’yı bulmak için 7 saniyeniz var…

KAŞSIZ FRİDA NEREDE?

Frida Kahlo (6 Temmuz 1907 - 13 Temmuz 1954), cesur ve canlı renklere sahip oto portreleriyle tanınan Meksikalı bir sanatçıydı. Yirminci yüzyıl popüler kültür ikonu hâline gelen ressam, resimlerinin yanı sıra inişli çıkışlı özel yaşamı ve politik görüşleri ile tanınır. Sanatı sürrealist olarak tanımlanmışsa da kendisi bu tanımı reddetmiştir.

Optik illüzyon görüntüsüne yakından bakın ve kaşları olmayan Frida'yı bulmaya çalışın. 

Onu bulmak çok zor görünebilir ancak resmin sol üst tarafına bakarsanız kaşsız Frida'yı fark edebileceksiniz. 

Bulamayanlar için aşağıda verilen görselde kaşsız Frida Kahlo'yu vurguladık:

IQ testi: Zeki insanlar kaşsız Frida Kahlo’yu 7 saniyede buluyor

İşte çözümü…

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...