Süre: 9 saniye! Görüntüdeki 4 gizli yüzü yüksek IQ’ya sahip kişiler buluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Süre: 9 saniye! Görüntüdeki 4 gizli yüzü yüksek IQ’ya sahip kişiler buluyor

YAŞAM Haberleri

Sosyal medyada hızla yayılan birçok optik illüzyon testi mevcut. Bu testler, bakanın zekasını ölçüyor... Basit IQ testi olarak görülen optik illüzyonlar, her yaştan insanın ilgisini çekiyor. Şimdilerde viral olan görüntüde ise 9 saniyede 4 gizli yüzün bulunması isteniyor. Bakalım, siz görseldeki yüzleri fark edebilecek misiniz? Kendinize güveniyorsanız, size beyin jimnastiği yaptıracak teste buyurun…

Optik yanılsamalar internette oldukça popüler. Bu testleri çözmek bazılarımız için her zaman zevkli bir görevken bazılarımız için ise asla çözülemeyecek bir bilmece. Son zamanlarda sosyal medya, insanların kafasını karıştıran yeni ve şaşırtıcı optik illüzyonlarla dolup taşıyor. Gizlenen yüzlerin bulunduğu bu fotoğraf da onlardan biri.

Teste geçmeden önce optik illüzyonlar hakkında biraz bilgi sahibi olalım… Optik illizyon, göz veya beynin çalışma prensiplerinin doğal veya yapay şekillerde manipüle edilmesi, kandırılması veya yanıltılması olarak tanımlanıyor. İnsanlar bu resimlere baktıklarında sık sık gözlerini ovuyor. Görüntülerin içerdiği gizemi bulmak ise oldukça zor. 

Elinde tüfek tutan adamın görüntüsü sosyal medyada virüs gibi yayılıyor. Birçok insan cevabı bulmaya çalışıyor ancak bilen kişi sayısı oldukça az.

Şimdi sıra sizde! Aşağıdaki resme bir göz atın. Resimdeki gizli yüzleri görebiliyor musunuz? 

Süre: 9 saniye! Görüntüdeki 4 gizli yüzü yüksek IQ’ya sahip kişiler buluyor

Görüntü 4 gizli yüz içeriyor ve sizin için görev, bunları 9 saniye içinde bulmak.

Bu zorlu bir meydan okuma… Uzmanlara göre, olağanüstü gözlem becerilerine sahip kişiler ve IQ seviyesi yüksek olanlar gizli yüzleri belirtilen zaman sınırı içinde tespit ediyor.

Acele edin, süre doluyor…

Dikkatinizi görüntüye odaklayın ve insan yüzüne benzeyen herhangi bir şey fark edip etmediğinize bakın.
 
Hala şansınız var…

Onları görebildiniz mi?

Sadece birkaç saniyeniz kaldı.

3…
2...
1...

Ve..

Süre doldu!

Bazılarınızın testi çözdüğünü tahmin ediyoruz.

Eğer gizli yüzleri bulamadıysanız endişelenmeyin, size çözüm görseli ile yardımcı olmaya çalışacağız.

Süre: 9 saniye! Görüntüdeki 4 gizli yüzü yüksek IQ’ya sahip kişiler buluyor

İşte cevabı...

BU TESTİ SEVDİYSENİZ AŞAĞIDAKİLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...