Tek seferde beyaz kıyafetlerdeki lekeleri yok eden yöntem! Sarı lekeleri silgi gibi siliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Gündelik hayatta sıkça tercih edilen beyaz renkli kıyafetlerde oluşan lekeler can sıkıcı olabiliyor. Artık  tek seferde beyaz kıyafetlerdeki lekeleri yok eden yöntem ile bu sorunda kurtulabilirsiniz.

Yaz aylarının kendini göstermesiyle beraber beyaz tişörtler dolaplardaki yerini almaya başladı. Fakat sıcak havalarda terlemenin etkisiyle oluşan sarı lekeler nedeniyle birçok kişi beyaz tişört kullanmaktan kaçınıyor. Artık beyaz tişörtlerden kaçınmanıza gerek kalmayacak. Sizler için hazırladığımız formülleri kullanarak tek seferde beyaz kıyafetlerdeki lekeleri yok edeceksiniz.

Gündelik hayatta en çok tercih edilen ve kurtarıcı olarak görülen beyaz renkli kıyafetler çabuk kirlenmesiyle ünlüdür. Özellikle terlemenin etkisiyle oluşan sarı lekeler korkutucu olabiliyor. Fakat artık korkmanıza gerek yok. Tek seferde beyaz kıyafetlerdeki lekeleri yok eden yöntemi sizler için derledik…

Tek seferde beyaz kıyafetlerdeki lekeleri yok eden yöntem! Sarı lekeleri silgi gibi siliyor

Sabah.com.tr’nin derlediği bilgilere göre, ter lekelerinden kurtulmak için uygulayabileceğiniz birçok yöntem bulunurken her mutfakta mevcut olan özel bir alternatif bulunmaktadır. Ön işlemden geçirdikten sonra kıyafetin üzerinde hala sararmış lekeler bulunuyorsa önce doğal sirke bazlı bu solüsyonu deneyin.

Bu sayede hem çevreye hem de giysinize karşı nazik davranmış olacaksınız.

Çözeltiyi hazırlamak için sadece yarım çay kaşığı çamaşır tozu, çeyrek bardak sirke ve çeyrek bardak soğuk suyu karıştırın.

Bu çözeltiyi doğrudan sararan lekenin üzerine uygulayın, hafifçe lekenin üzerine sürün ve ardından hemen kıyafeti yıkayın.

Sarı lekeleri çıkarmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

  • Limon suyu ve tuz karışımı: Lekeli bölgeye limon suyu ve tuz karışımı uygulayın ve birkaç saat bekletin. Daha sonra kıyafeti normal şekilde yıkayın.
  • Beyaz sirke: Lekeli bölgeye beyaz sirke dökün ve birkaç saat bekletin. Daha sonra kıyafeti normal şekilde yıkayın.
  • Oksijenli su: Lekeli bölgeye oksijenli su dökün ve birkaç saat bekletin. Daha sonra kıyafeti normal şekilde yıkayın.
  • Klorlu çamaşır suyu: Lekeli bölgeye klorlu çamaşır suyu uygulayın ve birkaç saat bekletin. Daha sonra kıyafeti normal şekilde yıkayın. Ancak bu yöntemi beyaz kumaşlar için kullanmanızı öneririz, diğer kumaşlara zarar verebilir.

Kaynak: sabah.com.tr

Derleyen: turkiyegazetesi.com.tr

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...