Yenilebilir bitki çayı poşeti geliştirdiler

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Yenilebilir bitki çayı poşeti geliştirdiler

YAŞAM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi akademisyenleri, meyve-sebze kabuklarından, yenilebilir poşetiyle suda eriyen bitki çayı elde etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Sıfır Atık Projesi’ne, akademisyenler de geliştirdikleri projelerle katkı sağlıyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden Doç. Dr. Emre Hastaoğlu ve ekibi, yenilebilir kılıf içinde, kurutulmuş meyve-sebze kabuklarından elde edilmiş suda çözünebilir toz bitki çayı üretti. 

Yenilebilir bitki çayı poşeti geliştirdiler

Doç. Dr. Hastaoğlu, kılıfı yenilebilir ve sıcak suda eriyen bir materyalden elde edilen ürünün, mikroplastiğin olumsuz etkilerini ortadan kaldırdığına işaret etti. Hastaoğlu, proje kapsamında, gıda artıklarını kullandıkları anlatarak “Bazı sebze ve meyve kabuklarının sebep olduğu çevre kirliliğini azaltmak ve aynı zamanda bitki çaylarının kullanıldığı poşetlerdeki mikroplastik kullanımını azaltmak amacıyla böyle bir proje geliştirdik” dedi.

Hastaoğlu, proje kapsamında 4 farklı renk oluşturmak amacıyla 16 farklı meyve ve sebze kabuğunu kullandıklarını belirtirken “Turuncu, sarı, kırmızı ve yeşil renklerde ürün hazırlığı yaptık. Daha çok portakal, limon ve kırmızı pancar kabuğu gibi hem yüksek renge hem de yüksek fenolik içeriğe sahip bitki çayları hazırladık” ifadesini kullandı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...