Eski bakanlar Sıfır Atık Vakfını kurdu

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Eski bakanlar Sıfır Atık Vakfını kurdu

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Murat Kurum ve Veysel Eroğlu’nun kurucuları arasında bulunduğu vakıf, israfın önlenmesine yönelik faaliyetler yürütecek.

HABER MERKEZİ ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde dünyaya örnek olan Sıfır Atık Projesinden sonra, eski Çevre ve Şehircilik bakanları Murat Kurum ve Veysel Eroğlu’nun da kurucuları arasında bulunduğu Sıfır Atık Vakfı kuruldu. Resmî Gazete’de yer alan vakfın kuruluş ilanında, eski bakanların yanı sıra kurucular arasında AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avukatı Av. Doç. Dr. Hüseyin Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Kalyon Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Kübra Kalyoncu Şeherli, Su Vakfı Başkanı Prof. Dr. Zekai Şen ve Türkiye Belediyeler Birliği Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş yer aldı.

Vakfın, çevre ve insan sağlığı ile tüm kaynakların korunması, her türlü çevre kirliliğinin ve israfın önlenmesi, çevre koruma bilincinin geliştirilmesi, atık oluşumunun önlenmesi ve azaltılması, kaynakların verimli kullanımının sağlanması, su kaynaklarının verimli kullanımı, su kaynaklarının temizliğinin korunması arıtılmış atık suların yeniden kullanımının teşviki, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atığın oluşması durumunda kaynağında ayrı ayrı toplanarak geri kazanımının sağlanması gibi çalışmaları yapacağı belirtildi.      

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...