1300 rakımda kar suyuyla yetiştiriliyor! Tadıyla damak çatlatan Feke fasulyesinde hasat zamanı
Adana'nın Feke ilçesinde 1.300 rakımda kar suyuyla yetiştirilen beyaz fasulyede hasat başladı. Bu yıl verimden memnun olan üreticiler fasulyenin kilosunu 100 ile 125 TL arasında satıyor. Feke fasulyesinin lezzetine vurgu yapan üreticiler, "Feke Gedikli beyaz fasulyesini yemeden kimse fasulye yedim demesin. Kar suları ile sulanan fasulyemizin tadı bambaşkadır" şeklinde konuştu.
Türkiye'nin tarımda önemli üretim merkezlerinden Adana'da birçok ürün yetiştiriliyor. Tufanbeyli ve Feke ilçelerinde ise fasulye de ekilerek özenle yetiştiriliyor. Feke ilçesinde bağlı Gedikli Mahallesi'nde ise üreticiler yüksek rakımlı bölgelerde fasulyeleri kar suyuyla büyütüyor.
KİLOSU 100 İLE 125 TL ARASINDA
Yetişen fasulye bu dönemde hasat ediliyor. İlçede birçok üreticinin bahçelerinde ekimini yaptığı beyaz fasulye hasadın ardından eleme işlemlerinden geçirilerek tüketiciye gönderiliyor. Yüksek rakımlı verimli topraklarında yetişen fasulyenin, lezzetiyle fark oluşturduğunu belirten üreticiler, bu yıl ürünün kilosunun 100 ile 125 TL arasında satıldığını söyledi.
"BU YIL VERİM İYİ"
10 dönüm alanda üretim yapan İbrahim Gün, "Bu yılki hasat başladı. 1300 rakımda yetişiyor ve yemeklerde içine et koymadan kısa sürede pişmesiyle lezzetiyle iddialıyız. Bu yıl verim geçen yıllara göre daha iyi. Burada fasulyeyi şinik ile satarız. Şinik 8 kilo gelir, şu an 800 ile bin TL arasında alıcı buluyor" dedi.
"FASULYEMİZİN TADI BAMBAŞKA"
Bölgede Tufanbeyli'nin fasulyesinin de ünlü olduğunu aktaran Gün, "Feke Gedikli beyaz fasulyesini yemeden kimse fasulye yedim demesin. Kar suları ile sulanan fasulyemizin tadı bambaşkadır" şeklinde konuştu.