Efkan Ala: 'Tarihimize yapılan iftirayla uğraşıyoruz'

/ Kaynak: DHA
Efkan Ala: 'Tarihimize yapılan iftirayla uğraşıyoruz'

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Kars'ta konuşan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala Türkler'in Ermeniler'e soykırım yaptığı yönündeki açıklamalara sert tepki gösterdi.

KARS'ta konuşan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala Türkler'in Ermeniler'e soykırım yaptığı yönündeki açıklamalara sert tepki göstererek "Tarihimize yapılan bir iftiranın temizlenmesiyle uğraşıyoruz" dedi. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği 2015 yılı mali bütçesinden kurumun hizmet çalışmalarında kullanılmak üzere alınan 38 aracın hizmete girmesi nedeniyle Hüseyin Atak Bulvarı üzerindeki İl Özel İdare önünde düzenlenen törene Vali Günay Özdemir, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Sekmen, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, kurum amirleri, il genel meclis üyeleri, köy muhtarları ve İl Özel İdaresi personeli katıldı.

Tören alanında konuşan İçişleri eski Bakanı ve Ak Parti Erzurum birinci sıra milletvekili adayı Efkan Ala, Türkler'in Ermeniler'e soykırım yaptığı yönündeki iddialarıyla iligili olarak, "Biz tarihimizin bize yüklediği sorumluluğu gelecek nesillere de taşımakla mükellefiz.

Nereden bunu söylüyorum. Bakınız daha şimdi güncel olarak bizim tarihimize yapılan bir iftiranın temizlenmesiyle uğraşıyoruz. Bütün 7 düvel yine harekete geçti başta Papa olmak üzere Avrupa Birliği parlamentosu bizim tarihimiz, ecdadımızı soykırımı yapmakla itham ediyor ve kararlar veriyor. Biz tehcir yaptık bu bir yerden bir yere bir topluluğu alıp gitmektir. Topraklarımız içerisinde başka ülke değildi oralar. Suriye, Lübnan'a Osmanlı toprakları içerisinde burada karşılıklı münazara olduğunda, karşılıklı çatışma olunca alıp bir topluluğu oraya götürmektir. Soykırım diyorsanız, gaz odalarına ne diyeceksiniz? Sizler insanları gemilere doldurup Akdeniz'in ortasına bıraktınız da nereye giderseniz gidin dediniz de hiçbir ülke kabul etmedi yine devleti Ali Osmani onları kabul etti. Siz buna şükran duymayacaksınız da neye duyacaksınız. Onun için aldığınız o kararları, sözleri iadeli taahhütlü olarak geri iade ediyoruz" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...