Atina'da erken seçim sesleri yükseliyor

Atina'da erken seçim sesleri yükseliyor

Ekonomi Haberleri

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkesinin nakit probleminin çözümü için Avrupalı liderlerle görüşmelerini sürdürüyor.

Kredi kuruluşlarının "Yunanistan'a nakit akışının serbest bırakılması" için öne sürdüğü emeklilik kesintisi ve büyük özelleştirmeleri içeren şartlar, Atina'da sert tepkilere sebep oldu. İçişleri Bakanı Nikos Vuçis, hiçbir Yunan hükümetinin bu kurumların şartlarını kabul edemeyeceğini ifade ederek, erken seçim kararının hükümetin seçenekleri arasında bulunduğunu belirtti. Meclis Başkan Yardımcısı, SYRIZA milletvekili Aleksis Mitropulos da, kreditörlerin talepleri karşısında hükümetin tek seçeneğinin erken seçim olduğunu ifade etti. Yunanistan'ın maaşlar, tahviller, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'ye 4 ay içinde yaklaşık 35 milyar avro ödemesi bulunuyor. SYRIZA Merkez Komite üyesi Yanis Milios, bu borçlara dikkat çekerek bankalardan para çekimlerinin günlük 300 avro olarak sınırlandırılması gerektiğini savundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...