Almanya'da havaalanı çalışanları greve gidiyor! Binlerce uçuş iptal edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Almanya'da havaalanı çalışanları greve gidiyor! Binlerce uçuş iptal edildi

DÜNYA Haberleri

Almanya’nın Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di), enflasyon karşısında maaşlarının eridiğini belirterek havaalanlarında greve kararı aldı. Bu sebeple yarın 29 havalimanında uçuş yapılmayacak. Seferler iptal edilirken bu durum yüz binlerce yolcuyu mağdur edecek.

Almanya’da yarın Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di), Frankfurt, Münih, Stuttgart, Hamburg, Bremen ve Hannover havaalanlarında greve gidecek. Grev sebebiyle 2 bin 340 uçak seferi iptal edildi. Bu durumdan 295 bin yolcunun etkilenmesi bekleniyor.

TÜRKİYE'YE YARDIM UÇUŞLARI SÜRECEK

Ver.di sendikası tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ve Suriye'ye yardım taşıyan uçuşların durdurulmayacağı belirtildi. 1 günlük greve havalimanlarındaki kamu çalışanları, yer hizmetleri personeli ile güvenlik görevlileri katılacağı aktarıldı. 

ENFLASYON ZAMMI İSTİYORLAR

Ülkede yaşanan yüksek enflasyondan etkilenen havalimanı çalışanları, işverenden yüzde 10,5 ya da en az 500 avro zam talep ediyor. Patronlarla yapılan müzakerelerden şu ana kadar herhangi bir sonuç elde edilemedi. Bunun üzerine grev kararı alındı.

(İHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...