Rock müzik kanser etti!

Rock müzik kanser etti!

DÜNYA Haberleri

30 senedir gitaristlik yapan Martin Reed'in beyninde tenis topu büyüklüğünde tümör çıktı. Doktorlar gitaristin müzik çalmasıyla beyninde tümör çıkması arasında irtibat olduğunu ifade etti.

2 çocuk babası Reed, şiddetli başağrısı ve görmede bulanıklık şikayetleriyle hastaneye başvurunca sağ gözünün arkasında tenis topu büyükl üğünde tümör tespit edildi. Tümörün habis olduğu ve hızla yayılacak türde olduğu bildirildi. Londra'da King's College Hospital'da acilen ameliyata alınan Reed, hastanede yine kendisi gibi m üzisyen olan ve yine beyinlerinde tümör bulunan hastalar gördü. Dr. Ash Khan da daha önce bir opera şarkıcısı, bir piyanist ve bir saksofoncunun hastanede Reed'deki gibi glioblastoma multiforme tedavisi görd üğünü söyledi. Khan, beyin tümörüyle müzisyenler arasında irtibat kuran tek t ıp uzmanı da değil.
Reed, ameliyat sonrasında Londra'da radyoterapi gördüğü St. Thomas' Hospital'ın da yine müzisyenlerle dolu olduğunu gördüğünü söyledi. Reed, "Bunlar tesadüf olamaz. Ben bilim adamı değilim ama bu kadar çok sayıda müzisyenin beyninde tümör çıkması bana manidar geliyor" dedi.
Reed, bir rock grubunda gitaristlik yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...