Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak'ta intihar saldırısı: 16 polis öldü

Irak'ta intihar saldırısı: 16 polis öldü

DÜNYA Haberleri

Salahaddin'deki Spyker Askeri Üssü'ne yapılan intihar saldırısında 16 polis öldü, 11 polis yaralandı.

Irak'ın Salahaddin vilayeti merkez kenti Tikrit'in kuzeyindeki Spyker Askeri Üssü'ne yönelik düzenlenen intihar saldırılarında 16 polisin öldüğü, 11 polisin de yaralandığı bildirildi.
Spyker Askeri Üssü'nde eğitim alan İyad Ahmed yaptığı açıklamada, "Sabah erken saatlerde intihar eylemcileri üsse saldırarak, polis unsurlarının bulunduğu binaların yanında kendilerini havaya uçurdu" dedi.
Ahmed, "Saldırı sonucu aralarında 3 subayın da bulunduğu 16 polis öldü, 11 polis de yaralandı" şeklinde konuştu.
AA muhabirine konuşan Salahaddin Operasyonları komutanlarından Ömer Hamid et-Tikriti ise "3 intihar eylemcisi bomba yüklü araçlarla Spyker Üssü'nün batı cephesinden sızarak peş peşe kendilerini patlattı" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Irak Polis Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, 6 DAEŞ militanının Salahaddin'e bağlı Beyci'de öldürüldüğü ve örgüte ait bir aracın imha edildiğini duyurdu.
Tikrit'teki Spyker Askeri Üssü'nün DAEŞ'in geçtiğimiz yıl bölgeden püskürtülmesinden sonra ilk defa saldırıya uğradığı belirtiliyor.
Irak güçleri, Kasım 2014 tarihinde DAEŞ'in 7 bombalı araçla düzenlemek istediği saldırıyı önlemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...