Irak'ta bombalı saldırılar: 6 ölü

Irak'ta bombalı saldırılar: 6 ölü

DÜNYA Haberleri

Irak'ın Bağdat ve Salahaddin kentlerinde düzenlenen bombalı saldırılarda 6 sivilin hayatını kaybettiği, 25'inin de yaralandığı bildirildi.

Irak polis teşkilatında görevli Albay Hamid el-Mümin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmalar nedeniyle Salahaddin'e bağlı Şerkat kazasından göç etmeye çalışan sivilleri taşıyan bir aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 2 kişinin öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını belirtti.
Mümin, başkent Bağdat'ın kuzey, güney ve güneydoğusunda bulunan 3 bölgede düzenlenen bombalı saldırılarda da 4 kişinin öldüğünü, 21 kişinin yaralandığını ifade etti.
Saldırıların sorumluluğunu ise üstlenen olmadı.
Hamid el-Mümin ayrıca, Bağdat'ın kuzeyindeki Tarimiye ilçesinde ise terör örgütü DAEŞ'ın 2 militanının, yola döşemeye çalıştıkları bombanın infilak etmesi sonucu öldüğünü aktardı.
Terör örgütü DAEŞ'in kalesi konumundaki Musul'a doğru ilerlemeye çalışan Irak güçleri ile DAEŞ militanları arasında süren şiddetli çatışmalar nedeniyle Şarkat kazası ve çevre bölgelerde yaşayan siviller evlerini terk ederek, daha güvenli olduğuna inandıkları bölgelere göç etmeye çalışıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...