ABD'den Rusya'ya tatbikatlı gözdağı

ABD'den Rusya'ya tatbikatlı gözdağı

DÜNYA Haberleri

Arnavutluk’un Durres kentinde ABD'nin öncülüğünde toplam 26 ülkenin katılımıyla "Defender Europe 21" tatbikatı düzenlenen resmî törenle başladı.

ABD'nin Avrupa Kuvvetleri ve NATO Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Tod Wolters, NATO üst düzey yöneticileri ve askerlerin katıldığı törende konuşan Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta, NATO’nun askerî tatbikatına ev sahipliği yaptıklarından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Balkanlardan Karadeniz'e geniş bir katılımla organize edilen Defender Europe 2021, farklı ülkelerde aynı anda yaklaşık 28 bin askerle gerçekleştirilecek. Türkiye, ABD, Arnavutluk, Kosova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Bosna Hersek, Hırvatistan, Yunanistan, Kanada, İngiltere, Çekya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan askerlerinin bulunduğu tatbikata; deniz, hava ve kara kuvvetleri katılıyor. Tatbikat süresince hava savunma sistemlerinin de kullanılması bekleniyor.

RUSYA'DAN TEPKİ
Öte yandan Rus ordusunun tatbikatını takip etmek için Kırım'da bulunan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus askerlerine NATO'nun Defender Europe 2021 tatbikatının yapılacağı bölgelerde olumsuz gelişmeler yaşanması hâlinde derhâl müdahalede bulunmaları için "hazır ol" emri verdi. Şoygu, 1 Mayıs-14 Haziran tarihlerinde yapılacak olan ve son 30 yılın en kapsamlısı olacağı belirtilen tatbikatın, hedefinde Rusya'nın olduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...