Korkunç iddia: Koronavirüs biyolojik silah

Korkunç iddia: Koronavirüs biyolojik silah

DÜNYA Haberleri

Covid-19’un laboratuvardan sızdığını ilk ortaya atan Çinli Virolog Dr. Li-Meng Yan, bu durumdan Anthony Fauci’nin haberdar olduğunu fakat gizlemeye çalıştığını söyledi.

Koronavirüsün Çin’de laboratuvardan sızdığını dünyada ilk bildirenlerden Çinli Virolog Dr. Li-Meng Yan, bu virüsün biyolojik silah olduğunu ifade etti. Yan, ABD'de Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci ve diğer bilim adamlarını da sızıntıyı bilmek ve üzerini örtmekle itham etti. Newsmax haber sitesine konuşan Dr. Li-Meng Yan, “Fauci’nin yaptığı yazışmalar onun salgından önce Vuhan Viroloji Enstitüsü’ndeki çalışmalar konusunda bilgisinin olduğunu gösteriyor. Emailler, virüs uzmanlarının Covid-19’un laboratuvarda üretildiği konusunda Fauci’yi uyardıklarını ancak bu uyarılara kulak asmadığını gösteriyor. Bu insanlar neler olup bittiğini biliyorlardı. Fakat Çin Komünist Partisi’yle kendi menfaatleri adına bunu gizlemeyi tercih ettiler” dedi. Yan'ın daha önceki çalışmaları, zamanında diğer önde gelen bilim adamları tarafından yoğun bir şekilde eleştirilmiş ve “derinden kusurlu” bulunmuştu. Fauci, son iki gündeki açıklamalarında her şeye rağmen virüsün yarasa veya pangolinlerden insanlara bulaştığını savundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...