Pandemi öncesinde Covid aşısını bulmuş

Pandemi öncesinde Covid aşısını bulmuş

DÜNYA Haberleri

Zhou Yusen isimli Çinli bir bilim adaının 24 Şubat'ta Çin Halk Kurtuluş Ordusu adına bir Covid-19 aşısı için patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

The Weekend Australian'ın ele geçirdiği rapora göre; aşı için patent başvurusu, Çin'in virüsün insanlara bulaştığı ilanından sadece birkaç hafta sonra gerçekleşti. Zhou'nun aşı için bu kadar hızlı bir patent başvurusu yapması, Çinli yetkililerin virüsü itiraflarından çok daha önce bildiğine işaret ediyor. Bu durum da isimsiz bu aşının Covid-19 pandemisi açıklanmadan önce test edildiğine dair endişeleri artırıyor.

3 AY SONRA HAYATINI KAYBETTİ
Orduda görev alan Zhou bu başvurusundan yaklaşık üç ay sonra hayatını kaybetti. Öte yandan Amerikan Wall Street Journal gazetesi Covid-19 salgınının ilk kaynağının Vuhan'daki laboratuvar olabileceğine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme getirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...