Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aşırı sıcaklar, canlara mal oldu: Kanada’da 34 kişi öldü

Düzenleyen:
Aşırı sıcaklar, canlara mal oldu: Kanada’da 34 kişi öldü

DÜNYA Haberleri

Kanada'da aşırı sıcaklar nedeniyle 34 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Aşırı sıcaklar canlara mal oluyor. Kanada'nın British Columbia eyaletinde havanın aşırı ısınmasının ardından, bu sebeple 34 kişinin öldüğü bildirildi. 

RESMİ ÖLÜM SEBEBİ HENÜZ BELİRLENEMEDİ

Eyalet polisi tarafından yapılan açıklamada ise, pazartesi gününden bu yana onlarca can kaybı haberi aldıklarını ancak resmi ölüm nedenlerinin henüz belirlenmemesine rağmen hava koşullarına bağlı ölümler olduğunu düşünüldüğü aktarıldı.
Adli Tıp Kurumu, sıcak hava dalgasıyla bağlantılı ölümlerin soruşturmanın henüz erken safhalarında olduğunu belirtirken, meteorologlar ise aşırı sıcaklık artışını iklim değişikliklerinden kaynaklandığına dikkat çekti.

BİRKAÇ GÜN DAHA DEVAM EDECEK

Meteorolog Johanna Wagstaffe yaptığı açıklamada, Kanada'nın batısında şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklığa yol açan sıcak hava dalgasının birkaç gün daha devam edeceğini aktardı.
Sağlık yetkilileri, özellikle yaşlıların, çocukların, açık havada çalışanların ve önceden sağlık sorunları olanların aşırı sıcaklığa bağlı ölümlerde daha büyük risk altında olduğuna dikkat çekti. Yetkililer, mümkün olduğunca doğrudan güneşten kaçınılmasını, mümkünse kütüphane, alışveriş merkezi ve hatta sinema gibi serin veya klimalı bir ortamda vakit geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, susuzluk hissetmeyi beklemeden bol bol su içilmesi uyarısında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...