Rusya asker göndermeyi görüşüyor

Rusya asker göndermeyi görüşüyor

DÜNYA Haberleri

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Afganistan'daki durumun istikrarsızlaşmasından endişe duyduklarını söyledi.

Konuyu çok dikkatlice takip ettiklerini söyleyen Peskov “Maalesef durumun istikrarsızlaştığını görüyoruz" dedi. Rus askerî birliklerinin Afganistan’a gönderilmesi ihtimalini de değerlendiren Peskov, bu seçeneğin Afganistan yönetimi ve Taliban ile "istişare edilmediğini" kaydetti. Peskov, ek Rus askeri birliklerinin Tacikistan-Afganistan sınırına gönderilmesi ihtimaline ilişkin ise "Ek birliğin gönderilmesi konusunda bir şey söyleyemem. Durum iyi yönde ilerlemiyor. Gidişata göre gerekli kararlar, askerî sınır muhafızlarımız tarafından alınacaktır" ifadelerini kullandı. ABD, 2020'da Taliban ile barış anlaşması imzalamış ve tüm yabancı güçlerin 1 Mayıs 2021'e kadar çekileceği sözünü vermişti. ABD Başkanı Joe Biden, ABD askerinin tamamının 11 Eylül'e kadar geri çekileceğini duyurmuştu. Afganlar arası yüz yüze görüşmelerde ise ilerleme sağlanamadı. Bununla birlikte Taliban, ülkenin yüzde 70'inden fazlasını kontrol altında tutuyor.

KONSOLOSLUK KAPATILDI
Öte yandan Afganistan’ın Mezar-ı Şerif kentindeki Rusya başkonsolosluğunun, ülkenin kuzeyindeki durumun kötüleşmesi sebebiyle geçici olarak kapatıldığı belirtildi. Rusya Devlet Başkanı’nın Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, Kâbil’deki büyükelçiliğinin ise çok iyi korunduğunu ve tahliye edilmeyeceğini söyledi.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...