Amerikalılar, virüsün Çin'de laboratuvardan sızdığına inanıyor

Düzenleyen:
Amerikalılar, virüsün Çin'de laboratuvardan sızdığına inanıyor

DÜNYA Haberleri

Koronavirüsün nasıl ortaya çıktığına dair bugüne kadar gündeme gelen sayısız teori arasından son zamanlarda en çok kabul gören 'Çin'deki laboratuvardan sızması' oluyor. Son yapılan araştırmaya göre Amerikalıların çoğu, bu teorinin doğruluğunu kabul ediyor.

Covid-19’un Çin’de Vuhan’daki laboratuvardan sızdığı teorisi giderek güç kazanıyor. Yapılan kamuoyu araştırması, Amerikalıların çoğunun da bu kanaatte olduğunu gösteriyor.

Kamuoyu araştırmasında virüsün laboratuvardan sızdığına inananların oranı Demokratlarda yüzde 52, Cumhuriyetçilerde yüzde 59 çıktı. Politico-Harvard araştırmasında asıl vurucu olan, eskiden tek gerçekmiş gibi gösterilen, virüsün hayvanlardan insanlara bulaştığına inananların oranının sadece yüzde 28 olması.

Laboratuvardan sızma teorisi eskiden komplo teorisi olarak kabul ediliyordu. Öyle görülüyor ki, ana akım medya tarafından yerden yere vurulan bu teori şimdi genel kabul gören görüş haline gelmiş. ABD’de Mart 2020’de yapılan araştırmada, laboratuvardan sızma teorisine inananların oranı yüzde 29’du.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...