İngiltere aşı komitesi: Hassas çocuklara aşı yapılabilir

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
İngiltere aşı komitesi: Hassas çocuklara aşı yapılabilir

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İngiltere’de Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi (JCVI), hükumete 18 yaşından küçüklere kitlesel Covid aşısı yapılmaması tavsiyesinde bulundu.

 Komite, aşıların çocuklar üzerindeki etkilerinin tam olarak belli olmadığını, bu konuda daha fazla araştırma yapılması gerektiğini bildirdi.

JCVI, sadece 12-15 yaşları arasında, hassas durumdaki çocuklarla 18. yaşlarını doldurmaya birkaç ay kalmış kişilere aşı yapılabileceğini açıkladı.

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu, daha önce 12-15 yaştaki çocuklara Pfizer/BioNTech aşısı yapılmasını onaylamıştı. Çocuklara Covid aşısı yapılması ülkede tartışmalı bir konu. Kimileri sürü bağışıklığı kazanılması için çocuklara da aşı yapılmasını isterken kimileri de koronavirüsten hastalanma ihtimalleri zayıfken çocuklara aşı yapılmasına gerek olmadığını savunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...