Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran'da su protestosu yayılıyor

İran'da su protestosu yayılıyor

DÜNYA Haberleri

Huzistan eyaletinde su kesintisi sebebiyle başlayan gösteriler diğer eyaletlere de yayılıyor. İsfahan eyaletine bağlı Yezdanşehr'de halk, Huzistan'a destek için sokağa döküldü.

İran'ın güneybatısında Huzistan eyaletindeki toplu su kesintilerine tepki olarak 15 Temmuz'da başlayan gösteriler diğer eyaletlere yayılmaya başladı. Su kaynaklarının kuruması ve kuraklık sebebiyle başlayan gösteriler İsfahan eyaletine sıçradı. Yezdanşehr'de çok sayıda kişi, Huzistan'a destek için sokağa çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde göstericilerin "Huzistan'ı destekliyoruz" şeklinde sloganlar attıkları görüldü.

HAMANEY'İ HEDEF ALDILAR
Arap kökenli İranlıların yoğun nüfusa sahip olduğu Huzistan'a bağlı Ahvaz, Mahşer, İze, Hurremşehr, Susengerd şehirlerinde göstericiler, ülkenin dinî lideri Ali Hamaney’i hedef aldı. “Kahrolsun Hamaney” sloganları atan göstericiler polisle çatıştı. Eylemciler bir tankı ateşe verirken devlet televizyonuna konuşan Huzistan'a bağlı Bender Mahşehr Vali Yardımcısı Feridun Benderi "Talegani kasabasında açılan ateş sonucu bir polis hayatını kaybetti ve bir polis memuru yaralandı” dedi. İze şehrinde de bir eylemci hayatını kaybetti. Bir haftadır devam eden olaylarda toplam can kaybı dörde yükseldi. Gösteriler Huzistan'ın Hamidiye, Bostan, Behbehan, Mescid-i Süleyman, Şadegan, Şuş, Danyal ve Mahşehr şehirlerine de yayıldı.

ASKERLER SU TAŞIYOR
Gösteriler her geçen gün artmaya devam ederken İran dinî lideri Ali Hamaney, yetkililere bölgedeki su krizini en kısa sürede çözme talimatı verdi.  Bölgedeki su sıkıntısı henüz çözülemezken Savunma Bakanlığına bağlı birimler ile Devrim Muhafızları Ordusu tankerlerle bölgeye su ulaştırmaya başladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...