Yerli silahlarımıza ABD basınından övgüler

Yerli silahlarımıza ABD basınından övgüler

DÜNYA Haberleri

Türkiye’nin insansız hava araçları dünyada birçok yerde konuşulurken bu defa ABD basınının ilgisini çekti. Bir savunma haberleri sitesi, TB3'ün, Türkiye'yi caydırıcı güç yapmaya başladığını yazdı.

Libya, Karabağ, Suriye ve Kuzey Irak gibi bölgelerde, Türkiye'nin elini güçlendiren yerli ve millî üretim teknolojileri, dünya kamuoyunda ses getirmeye devam ediyor. Bu kez ABD'nin önde gelen savunma haberleri sitesi “Defense News”, TB3'ün Türkiye'yi caydırıcı bir güç hâline getirmeye başladığını belirtti. Haberin başlığında Türkiye’nin denizde savaş uçağı filosu oluşturduğu vurgusu yaparak gün geçtikçe daha güçlü bir hâle geldiğini yazdı.

2022’DE GÖKYÜZÜNDE
TB3'lerin Türkiye'nin önemli savaş gemisi projelerinden olan TCG Anadolu ile birlikte görev yapacağı da haberde yer alan önemli başlıklardan biri oldu. Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar’ın “TB3 bu alandaki önemli bir boşluğu dolduracak” sözüne de vurgu yapan haber sitesi, TB3'ün 2022'de gökyüzüyle buluşacağını belirtti. Haberin detayında TB3'lerin kanatlarının katlanabileceği ve gemide 30 ila 50 SİHA'nın konuşlanabileceği, 1.450 kilogram ağırlığa araçların ve maksimum uçuş süresinin 24 saat olacağı yazıldı.
Selçuk Bayraktar geçtiğimiz aylarda “Bayraktar TB3 diye uçak gemisine inip/kalkan ve o sınıfta benzeri olmayan bir uçak geliştiriyoruz. Kanatları katlanıyor, uçak gemisine iniyor, 1.200 kilogram civarında, daha ağır mühimmatlar taşıyabiliyor” demişti. Bayraktar TB3’ün, ROKETSAN tarafından geliştirilen L-UMTAS Anti-Tank Güdümlü Füze (ATGM) sistemini kullanabilecek kapasitede olacağı öngörülüyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...