Eski başbakan Beyrut’taki patlama için ifade verecek

Eski başbakan Beyrut’taki  patlama için ifade verecek

DÜNYA Haberleri

Lübnan yargısı, eski Lübnan Başbakanı Hassan Diyab'ı Beyrut'taki liman patlaması kapsamında yeniden ifade vermeye çağırdı.

20 Eylül pazartesi ifadeye gelmesi amacıyla Bitar'a 14 Eylül'de tebligat çıkarıldı ancak eski başbakan, tebligat kendisine ulaşmadan ABD'ye gitmesi sebebiyle oturum yapılamadı. Hakim Tarık el-Bitar, Diyab'ın patlama soruşturması kapsamında ifadesinin alınması için 4 Ekim tarihini belirledi ve eski başbakanın ev adresine tebliğ edilmesi için ABD'den dönmesinin beklendiğini aktardı. Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos 2020'de patlayıcı maddelerin bulunduğu bir depoda önce yangın çıkmış, ardından tüm kenti sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmişti. Patlamada 200'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, yaralanan 6 bini aşkın kişinin 1000'den fazlası engelli hale gelmiş, 300 bin kişi de yerinden olmuştu. Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlamaya 6 yıldır limandaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığını söylemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...