Vakaların önüne geçemeyen Yeni Zelanda “sıfır Covid” stratejisini terk etti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Vakaların önüne geçemeyen Yeni Zelanda “sıfır Covid” stratejisini terk etti

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Yeni Zelanda "sıfır Covid" stratejisini, Delta varyantı sonrası görülen 30 yeni vakanın ardından daha fazla sürdüremeyeceğini açıklayarak tedbirleri gevşeteceklerini duyurdu.

Yeni Zelanda, koronavirüsün kökünün kazınmasını hedefleyen “sıfır Covid” stratejisinde başarısız oldu. Katı karantina tedbirleri alan ve sıkı bir temaslı takip programı yürüten hükümet, geçen sene virüsü tamamen ortadan kaldırmıştı. Bu durum ağustos ayında Covid-19’da Delta varyantı ortaya çıkıncaya kadar da devam etti.

Ancak Delta sonrası tüm tedbirlere rağmen vakalar görülmeye devam ediyor.

STRATEJİ DEĞİŞTİRECEKLER

Toplam 4.382 koronavirüs vakasının olduğu ülkede 30 yeni vaka görülmesi üzerine Başbakan Jacinda Ardern, “Delta varyantı sonrasında sıfır vakaya ulaşmamız son derece zor” itirafında bulundu. Yaklaşımlarını değiştireceklerini ifade eden Ardern, stratejilerinin sıfır vaka olmadığını, virüsü kararlı bir şekilde ortadan kaldırmak olduğunu ifade etti. Sokağa çıkma kısıtlamaları bulunan Auckland şehrinde de tedbirler biraz gevşetilecek. Ülke nüfusunun sadece yüzde 40’ı tam aşılı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...