Singapur’da Robocop devri: Kurallara uymayanların korkulu rüyası olacak

Düzenleyen:
Singapur’da Robocop devri: Kurallara uymayanların korkulu rüyası olacak

DÜNYA Haberleri

Şehir devleti Singapur, yeni geliştirilen devriye robotlarını test ediyor. Söz konusu robotlar, sokak ve AVM’leri dolaşıp denetim yapıyor, kurallara uymayanları uyarıyor.

 Xavier adı verilen robotlar, sokak ve AVM’lerde dolaşarak denetim yapıyor, kurallara uymayanları sesli olarak uyarıyor. Yasak yerde sigara içmek, bisikleti uygunsuz yere park etmek ve koronavirüs tedbirlerine uymamak robottan uyarı getiriyor.

Singapur’da Robocop devri: Kurallara uymayanların korkulu rüyası olacakXavier, üzerinde bulunan 7 kamerayla vatandaşların takibini gerçekleştiriyor.

SİNGAPURLULARDA ROBOCOP ENDİŞESİ
Günlük hayatın sıkı bir şekilde kontrol edildiği Singapur, genellikle sivil özgürlükleri sınırlandırmakla eleştirilir. Ülkede araştırma görevlisi olarak görev yapan Frannie Teo (34), "Bu bana Robocop’ları hatırlatıyor. Robotların idare ettiği bir dünyayı aklıma getiriyor. Açıkçası biraz tedirgin oldum” derken bazıları da 7 kamerası bulunduğu için yeni robotların mahremiyeti ihlal edeceğinden endişe ediyor. 5,5 milyon nüfuslu ülkede 90.000 polis kamerası var. Bu, 2030’a kadar iki katına çıkarılacak. Sokaklara yüz tanıma teknolojili kameralar yerleştirilmesi de planlar arasında. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...