ABD'de doğal afetler çoğalıyor: Selde 4 kişi öldü

Düzenleyen:
ABD'de doğal afetler çoğalıyor: Selde 4 kişi öldü

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Alabama eyaletinde aşırı yağışlar sebebi ile meydana gelen su baskınları ve selden şu ana kadar en az 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Hayatını kaybedenler arasında 4 yaşında bir çocuk da bulunuyor.

Dünya üzerinde doğal afetler sebebi ile can kayıpları yaşanmaya devam ediyor. ABD'de aşırı yağışlar sebebi ile oluşan su baskınları ve ani selde şu ana kadar tespit edilebilen 4 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. ABD ajansı Associated Press, hayatını kaybedenlerden birinin 4 yaşında bir çocuk olduğunu duyurdu.

4 YAŞINDAKİ ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Associated Press, eyaletin kuzeydoğusunda sele kapılan 4 yaşındaki çocuğun ve 18 yaşındaki kadının hayatını kaybettiğini, Birmingham şehrinde ise sele kapılan bir otomobilde 23 yaşında bir kadın ve erkeğin cesetlerine ulaşıldığını bildirdi.

ABD'de doğal afetler çoğalıyor: Selde 4 kişi öldü

Selin en ağır şekilde yaşandığı Pelham’da yetkililer, kurtarma çalışmalarında görev alan en az 100 itfaiye personelinin 82 kişiyi evlerinden, en az 15 kişiyi ise mahsur kaldıkları araçlardan kurtardığını açıkladı.

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi, çarşamba gecesi ortalama 33 santimetreye ulaşan yağışların eyalette bugün de devam edeceğini ve 13 santimetre daha yağış beklendiğini kaydetti.

 

Ağustosta da komşu Tennessee eyaletinde ani sel baskınları nedeniyle en az 12 kişi hayatını yitirmişti.

 

Bilim adamları, iklim değişikliği nedeniyle ani sellere yol açan aşırı yağış riskinin iki katına çıktığına dikkat çekiyor.

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...