Taliban heyeti Ankara'da:Diplomatik ilk temas

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Taliban heyeti Ankara'da:Diplomatik ilk temas

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'daki Taliban hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Taliban'ın Türkiye ile ilk siyasi teması olarak kayıtlara geçen görüşmelerde iki ülkenin karşılıklı çıkarı üzerine konular konuşulacak.

Afganistan'daki Taliban hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, Türkiye ile gerçekleştireceği ilk temas için Ankara'ya geldi

Geçtiğimiz saatlerde İstanbul'a gelen Muttaki buradaki görüşmelerin ardından başkent Ankara'ya geçti.

Türkiye’ye gelen Taliban hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, bazı Türk yetkililerle temaslarda bulunacak.

Muttaki, Doha’da salı günü Batılı diplomatlarla yaptığı görüşmede "Afgan hükümetini zayıflatmanın hiç kimsenin yararına olmadığını, çünkü bu durumun olumsuz etkilerinin dünyada doğrudan güvenlik ve ekonomi ile göçü etkileyeceğini" söylemişti.

BAKAN VEKİLİ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Bugün Ankara’da yapılacak görüşmeye dair haberi sosyal medyadan duyuran Afganistan Dışişleri Bakan Vekili Mevlevi Amir Khan Muttaqi, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Dışişleri Bakanı Maulvi Amir Khan Muttaki başkanlığındaki üst düzey bir heyet bugün Türkiye'ye gidiyor.Üst düzey bir IAEA heyeti, Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun resmi daveti üzerine Ankara'ya hareket etti. Heyet, üst düzey Türk yetkililerle karşılıklı çıkarları ilgilendiren konularda görüşmelerde bulunacak. İlişkilerin iyileştirilmesi, ticaret, insani yardım, göç ve hava taşımacılığı konularında bir dizi karar değerlendirilecek."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...