Putin ABD'ye meydan okudu: Füzelerimiz şehirleri haritadan silebilir

Düzenleyen:
Putin ABD'ye meydan okudu: Füzelerimiz şehirleri haritadan silebilir

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Anti Balistik Füze Anlaşması'ndan çelilmesinina ardından Rusya ile ABD arasında silahlanma yarışının başladığını belirtti. Putin iki devlet arasındaki silahları kıyaslayarak, Rusya'nın geliştirdiği füzelerin ABD'den daha hızlı olduğunun altını çizdi.

ABD tarafının Anti Balistik Füze Anlaşması'ndan çekilmesinin ardından Rusya ile ABD arasındaki gerilim sürüyor. Rus Lider silahlanma yarışında barıştan yana olduklarını vurgulasa da iki devlet arasındaki silahları kıyaslayarak ABD'ye adeta gözdağı verdi.

Moskova'daki bir enerji forumunda konuşan Putin, şehirleri haritadan silebilecek güçteki hipersonik füzeler hakkında 'Bu sadece hipersonik değil, kıtalararası bir füze ve Rusya'da zaten alarm durumundalar' dedi.

Putin ABD'ye meydan okudu: Füzelerimiz şehirleri haritadan silebilir
Putin, Rus ordusunun envanterinde yer alan silahları ABD ile kıyaslayarak resmen gözdağı verdi

ABD'YE ASKERİ ÜSTÜNLÜK MESAJI

Rusya'nın geliştirdiği füzelerin ABD'deki versiyonlarına oranla 5 kat daha hızlı olduğunun altını çizen Putin'in sözleri kısa sürede dünya gündemine oturdu.

İngiliz Mirror gazetesi bu gelişmeyi 'Putin'in hipersonik silahlara sahip olduğuyla övünmesi, ABD ile askeri bir çatışma ve Batı ile potansiyel bir 3. Dünya Savaşı'na ilişkin korkuları artırdı' sözleri ile okurlarına duyurdu.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...