La Palma’daki yanardağ 28 gündür faal: Bir yerleşim yeri yok oldu

Düzenleyen:
La Palma’daki yanardağ 28 gündür faal: Bir yerleşim yeri yok oldu

DÜNYA Haberleri

İspanya'nın La Palma adasında bulunan yanardağ, 28 gündür lav püskürtmeye devam ediyor. Söz konusu yanardağın yakın zamanda faaliyetinin durmayacağı öngörülüyor.

19 Eylül'de faaliyete geçen ve o günden bu yana lav püskürtmeye devam eden Cumbre Vieja Yanardağı, La Palma'da bulunan yerleşim yerini adeta yok etti. Lav püskürtmeyi sürdüren yanardağın yakın zamanda lav püskürtmeyi sonlandırmayacağı yönünde tespitler yapıldı.

BÖLGEDE 24 SAATTE 42 DEPREM OLDU
İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’nın en büyük 5. adası La Palma’da yer alan Cumbre Vieja Yanardağı, 19 Eylül’den bu yana kül ve lav püskürtmeye devam ediyor. Kanarya Adaları Başkanı Angel Vctor Torres yaptığı açıklamada, Cumbre Vieja Yanardağı’nın faaliyetlerinin yakın zamanda bitmesi beklenmediğini ve yanardağdaki patlamaların henüz sonunun görünmediğini ifade etti. Konuşmasında bilim adamlarının da görüşlerine değinen Torres, "Herkesin en büyük arzusu bu yönde olmasına rağmen patlamanın sona ermesinin yakın olduğuna dair herhangi bir işaret yok” dedi.
İspanya Ulusal Coğrafya Enstitüsü tarafında yapılan açıklamada, La Palma’da son 24 saatte en büyüğü 4,3 olan toplam 42 depremin kaydedildiği ifade edildi.

La Palma’daki yanardağ 28 gündür faal: Bir yerleşim yeri yok olduAdada, 754 hektar alan ve 835 bina yok oldu.

28 UÇUŞ İPTAL EDİLDİ
İspanya Havalimanları İşletmeleri (Aena) tarafından yapılan açıklamada, gün içerisinde La Palma Adası ile bağlantılı toplam 38 uçuştan 28’inin iptal edildiği ifade edilerek, La Palma Havalimanının açık olduğu belirtildi.
Adada 19 Eylül’den bu yana lavlar nedeniyle 754 hektar alan ve bin 835 bina yok oldu. Yaklaşık 7 bin kişi ise adadan tahliye edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...