Fransız tarihçiden itiraf: Macron'un Erdoğan takıntısı kaybettirdi

Düzenleyen:
Fransız tarihçiden itiraf: Macron'un Erdoğan takıntısı kaybettirdi

DÜNYA Haberleri

Fransız tarihçi Jean-Pierre Filiu, Macron'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok odaklandığını bu nedenle asıl tehlikenin Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden geldiğini görmediğini söyledi.

Fransız tarihçi Jean-Pierre Filiu, Le Monde gazetesinde “Fransa’nın Mağrip’te Türkiye’ye yönelik garip takıntısı” başlıklı blog yazısı yayımladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Mağrip hakkındaki açıklamalarında sadece Türkiye’yi hedef alıyor. Hâlbuki Rusya ve BAE, Mağrip’te Fransız etkisini baltalamaya çalışıyor” ifadesini kullanan Filiu, Macron’un Cezayir ve Türkiye’ye yönelik açıklamalarını hatırlattı.

ERDOĞAN'A ÇOK FAZLA ODAKLANIYOR

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun’un Ankara’ya gerçekleştireceği ziyaretle Cezayir ile Türkiye arasındaki ilişkilerde zirve noktaya ulaşılacağını ifade eden Filiu, “Macron, Erdoğan’a çok fazla odaklanarak Mağrip’te Fransız etkisine yönelik en ciddi tehditlerin daha çok Rusya ve BAE’den geldiğini unutuyor. Fransız Cumhurbaşkanının Mağrip’teki basiretsizliği, görev süresinin ilk üç yılında Libya’da izlediği hatalı politikadan kaynaklanıyor. Türkiye’nin müdahalesi askerî durumu tersine çevirdi ve Hafter’in safında yer alan Rus ‘paralı askerleri’ dağıttı” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...