Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere'de kış zor geçecek: Vakalar arttı, maske mecburiyeti ve evden çalışma geri geliyor

Düzenleyen:
İngiltere'de kış zor geçecek: Vakalar arttı, maske mecburiyeti ve evden çalışma geri geliyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere’de dün 49.156 yeni koronavirüs vakası görüldü. Söz konusu rakamların, son üç ayın en yüksek oranı olduğu öğrenildi. Yetkililer, gelecek yılın birkaç ayın salgın bakımından çok zor geçeceğini ifade ederek, maske mecburiyetine ve evden çalışma modeline geri dönüleceğinin sinyalini verdi.

Koronavirüs salgınının yeniden etkisini arttırdığı İngiltere'de hükümet, kısıtlamalar, maske mecburiyeti ve devlet memurlarının evden çalışması uygulamasını geri getirmeyi planlıyor. Başbakan Boris Johnson’un sözcüsü, yeniden kısıtlamalar getirmeyi “şimdilik” düşünmediklerini ama son istatistikleri yakından takip ettiklerini söyledi.

İNGİLTERE'DE AŞI UYGULAMALARI
Aşılamaya hızlı başlayan İngiltere daha sonra nüfusa göre çift doz aşıda İtalya, İspanya ve Fransa’nın gerisine düştü. Uzmanlar, koronavirüste üçüncü doz aşı uygulamasının çok yavaş ilerlemesinden dertli. Ülkede 50 yaş üzeri ve klinik olarak ağır durumdaki kişilere, ikinci dozun üzerinden 6 ay geçmesiyle üçüncü doz aşı yapılıyor. Nüfusun hassas durumdaki bu kesimine üçüncü doz aşıların mevcut hızla gidilmesi halinde ancak ocak sonunda tamamlanacağı tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...