ABD ve Avrupa'dan ortak operasyon: 150 gözaltı

Düzenleyen:
ABD ve Avrupa'dan ortak operasyon: 150 gözaltı

DÜNYA Haberleri

ABD ve Avrupa, Deep Web'deki zehir tacirlerine ortak operasyon düzenledi. İki ayaklı operasyonda 31,6 milyon dolar ele geçirildi.

ABD ile Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) arasında 10 aydır yürütülen uluslararası "Deep Web" (İnternetin karanlık yüzü) uyuşturucu kaçakçılığı soruşturmasının detayları açıklandı. ABD'li yetkililer, internet üzerinden uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla 150 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Yetkililer, 31,6 milyon dolar nakit ve sanal para ile 45 silaha el konulduğunu belirtti.

OPERASYON BULGARİSTAN'A KADAR UZANIYOR

Yakalanan kişilerin 65'inin ABD'de, 47'sinin Almanya'da, 24'ünün İngiltere'de, 4'ünün İtalya'da, 4'ünün Hollanda'da, 3'ünün Fransa'da, 2'sinin İsviçre'de, 1'inin ise Bulgaristan'da olduğu aktarıldı. Deep Web olarak da bilinen sanal ortamlar, internetin yalnızca belirli tarayıcılar ve özel ayarlar yapılarak erişilen bir bölümü olarak biliniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...