Batıyı suçluyordu! İklim değişikliğinin en büyük ikinci sorumlusu Çin

Düzenleyen:
Batıyı suçluyordu! İklim değişikliğinin en büyük ikinci sorumlusu Çin

DÜNYA Haberleri

Çin, iklim değişikliği konusunda şimdiye kadar hep sanayi devrimi sebebiyle Batı’yı suçluyordu. Halbuki 1850 senesine kadar olan karbon emisyonları incelendiğinde, dünyayı en çok kirleten ikinci ülkenin Çin olduğu ortaya çıktı.

1850’de Batılı ülkelerin çoğu sanayileşmişti ve ekonomileri fosil yakıtlara dayanıyordu.

Elde edilen veriler, Çin’in “krizde tarihi sorumluluğun Batı ülkelerinde olduğu” iddiasını tekzip ediyor. Karbon emisyonları konusunda birincilik ABD’de. Bunları Rusya, Brezilya ve Endonezya takip ediyor.

Batıyı suçluyordu! İklim değişikliğinin en büyük ikinci sorumlusu Çin1850 senesine kadar olan karbon emisyonları incelendiğinde, dünyayı en çok kirleten ikinci ülkenin Çin olduğu ortaya çıktı.

Çin, emisyonun azaltılması konusunda zayıf taahhütlerde bulunurken Devlet Başkanı Şi Cinping de kasım  ayında İskoçya'nın Glasgow kentinde yapılacak 26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'na (COP26) katılmayacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...