Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa Parlamentosu'ndan AB Komisyonu'na dava

Düzenleyen:
Avrupa Parlamentosu'ndan AB Komisyonu'na dava

DÜNYA Haberleri

Avrupa Parlamentosu, ‘hukukun üstünlüğü’ yaptırım mekanizmasını uygulamadığı gerekçesiyle Avrupa Birliği Komisyonu'na dava açtığını duyurdu.

Avrupa Parlamentosu (AP), hukukun üstünlüğü ile ilgili yaptırım mekanizmasını uygulamadığı gerekçesiyle Avrupa Birliği'nin (AB) yürütme organı Avrupa Birliği Komisyonu'na dava açtı. Konuyla ilgili AP'den "AP Başkanı David Sassoli'nin talebi üzerine Parlamentonun hukuk servisi, AB Komisyonu'na Şartlılık Tüzüğü'nü uygulamaması nedeniyle açtığı davayı Adalet Divanı'na sundu. AB Komisyonu'nun tutarlı bir şekilde hareket etmesini ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in bu konuyla ilgili son genel kurul görüşmemizde verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz. Sözler eyleme dönüştürülmelidir” açıklaması yapıldı. 
 Geçtiğimiz aralık ayında kabul edilen düzenleme ile AB'nin, hukukun üstünlüğünün tehdit altında olduğu durumlarda üye devletlere AB bütçesinden yapılacak ödemeleri askıya almasına izin veriliyor ancak AB Komisyonu şimdiye kadar söz konusu düzenlemeyi uygulanmaktan kaçındı. Bu sebeple AP’nin hukuk işleri komisyonu daha önce AB Komisyonu’na yasal işlem yapılmasını tavsiye etmişti.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...