Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden görüşmesi dünya basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden görüşmesi dünya basınında

DÜNYA Haberleri

Medya kuruluşları G-20 çerçevesinde Erdoğan-Biden zirvesini aktardı. Dünyanın gözünün Roma'da olduğu Erdoğan-Biden zirvesi ile ilgili haberler basında geniş yer buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 zirvesi kapsamında İtalya’nın başkenti Roma’da ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat 10 dakika süren ve F-16 tedariki, ikili ticaret hacminin arttırılması, NATO ittifaklığı, stratejik ortaklık ve bölgesel meselelerin ele alındığı görüşmeyi, dünya basını da çeşitli başlıklarla gündemine aldı.
EL CEZİRE: F-16 TEDARİKİ GÜNDEMDE

Uluslararası medya kuruluşları, geniş yer ayırdıkları görüşmenin ayrıntılarını okurlarına aktardı. El Cezire, görüşmede ABD'den Türkiye'ye F-16 tedarikinin gündeme geldiğini yazdı.

"ANLAŞMAZLIKLARI ÇÖZELİM" MESAJI

Biden'ın Erdoğan'a F-16 savaş uçağı talebinin ABD'de bir süreçten geçmesi gerektiğini söylediği, ayrıca iki ülke arasındaki anlaşmazlıkları etkin bir şekilde ele alma arzusunu dile getirdiği kaydedildi.

"İLİŞKİLERİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEKLER"

İki liderin, Türkiye-ABD ilişkilerini daha da güçlendirme konusundaki ortak taahhütlerini dile getirdiği ve bu amaçla ortak bir mekanizma kurma konusunda anlaştıkları belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden görüşmesi dünya basınında

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...