Gıda teslimi robotları kaldırımlarda geziniyor

Düzenleyen:
Gıda teslimi robotları kaldırımlarda geziniyor

DÜNYA Haberleri

ABD ve Birleşik Krallık'ta robotla yemek dağıtımı üniversite kampüslerinde, kaldırımlarda geziniyor. Pandeminin etkisizle işgücü azlığı ve temassız teslimat için artan talepler robotların tercihini artırdı.

Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz ürünler teknolojinin gelişmesiyle hayatımıza girmeye başladı. Robotla yemek dağıtımı üniversite kampüslerinde, kaldırımlarda geziniyor. 

Gıda teslimi robotları kaldırımlarda geziniyor
Elektrikle çalışan robotların bazıları dört tekerlek bazılarını ise 6 tekerlekli olarak tasarlanmış. Yaklaşık 5 mil hızla hareket eden yemek robotlarının üzerinde kameralar sensörler var.


Şimdilik ABD’de ve Birleşik Kralık’ta olan küçük robotlar üniversite kampüslerinde ve kaldırımlarında hizmet veriyor. Robotlar pandemide temassız teslim avantajıyla büyük kolaylık sunuyor. 

Gıda teslimi robotları kaldırımlarda geziniyor

Diz boyunda olan küçük robotlar yaklaşık 4 büyük pizzayı içine alıyor.

Starship Technoloji CEO’su Alastair Westgarth robot kullanımına yönelik talebin arttığını söyledi.

Elektrikle çalışan robotların bazıları dört tekerlek bazılarını ise 6 tekerlekli olarak tasarlanmış. Yaklaşık 5 mil hızla hareket eden yemek robotlarının üzerinde GPS, kameralar sensörler var.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...