İngiltere'de elektronik sigaraları devlet ödeyecek

Düzenleyen:
İngiltere'de elektronik sigaraları devlet ödeyecek

DÜNYA Haberleri

İngiltere, sigarayı bırakmaya çalışanlara destek olmak için e-sigara'ları reçete etmeyi tartışıyor. Tasarı kabul edilirse İngiltere dünyada e-sigara’yı reçete eden ilk ülke olarak tarihe geçecek.

Dünya sigarayla savaşta farklı bir yola giriyor. İngiltere, sigarayı bırakmaya çalışanlara yardımcı olmak amacıyla e-sigara’ları reçete etmeyi tartışıyor.

Ülkenin İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu, üreticileri reçete edilecek malları onay için sunmaya davet etti. Bu tasarı kabul edilirse, İngiltere dünyada e-sigara’yı reçete eden ilk ülke olarak tarihe geçecek.

"TAMAMEN RİSKSİZ DEĞİL"

İngiltere ve dünyanın birçok ülkesinde e-sigara’ların sigara bırakmayı destekleme aracı olarak kullanıp kullanılmaması uzun süredir tartışma konusu. Tartışılan bir diğer nokta da e-Sigara’nın içerdiği riskler. Uzmanlar “Evet, e-sigara tamamen risksiz değil ama tütünden oluşan sigaradaki risklerin büyüklüğü karşısında bu risk çok küçük kalır” fikrini savunuyor.

2017'DEN BU YANA TARTIŞILIYOR

Tıbbi lisanslı bir e-sigara’nın ticari olarak satılması için gerekenden daha sıkı güvenlik kontrollerinden geçmesi gerektiğini belirten uzmanlar, e-sigara’nın reçete edilmesini 2017’den bu yana tartışıyor.

Aynı yıl hükûmet, e-sigara’yı, sigara bırakma kampanyalarının bir parçası olarak tanıtmaya dahi başlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...