Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tıp dünyasında ilk: Hastanın rahatsızlığına 'iklim değişikliği' teşhisi koydu

Düzenleyen:
Tıp dünyasında ilk: Hastanın rahatsızlığına 'iklim değişikliği' teşhisi koydu

DÜNYA Haberleri

Kanada'da geçen yaz etkili olan ve 595 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sıcak hava dalgası döneminde bir doktorun, hastanın rahatsızlığına 'iklim değişikliği' teşhisi koyduğu ortaya çıktı.

Kanada'da 29 Haziran'da başlayan ve 25 gün süren sıcak hava dalgasında aşırı sıcaklardan dolayı 595 kişi ölmüş, bu durum ülke tarihinde 'hava kaynaklı en ölümcül vaka' olarak kayıtlara geçmişti.

British Columbia eyaletindeki Kootenay Lake Hastanesi’ndeki acil servis doktoru Kyle Merritt’in bu sırada bir hastanın rahatsızlığına 'iklim değişikliği' teşhisi koyduğu ortaya çıktı. Bunun, tıp dünyasında bir ilk olduğu düşünülüyor.

Glacier Media’ya açıklamalarda bulunan Merritt, teşhisine gerekçe olarak şu ifadeleri kullandı: "Hastalığın altında yatan sebebe bakmayıp sadece semptomlara odaklanırsak tedavide çok geride kalırız."

Merritt, bir gün hastalarının sağlığı ile iklim değişikliği arasında daha net bir çizgi çizmeyi düşündüğünü söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...