ABD'de gıda bankaları talebi karşılayamadığını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'de gıda bankaları talebi karşılayamadığını açıkladı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD’de ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için kurulan gıda bankalarını koordine eden "Feeding America"nın işletme müdürü Katie Fitzgerald koronavirüs salgını nedeniyle artan maliyet ve tedarik zincirinde yaşanan sıkıntı nedeniyle talepleri karşılayamadıklarını açıkladı.

ABD’de ihtiyaç sahiplerine yardım yapan gıda bankaları talebi karşılayamıyor. Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle artan fiyatlar ve tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle talebe yetişemeyen gıda bankalarını koordine eden ve kar amacı gütmeyen "Feeding America"nın işletme müdürü Katie Fitzgerald, gıda fiyatlarındaki yükselmenin halihazırda gıda güvensizliği yaşayan insanları daha çok etkilediğini belirtti.

“GIDA MAALİYETLERİ SONSUZA KADAR KARŞILANAMAZ”

Fitzgerald, gıda bankalarının salgınla birlikte 2 ila 3 kat artan gıda maliyetlerini sonsuza kadar karşılayamayacağını vurguladı. ABD'de de maddi sıkıntı yaşayan ailelere yardım yapan gıda bankalarının sayısı Covid-19 salgınında arttı. Buna rağmen fiyat artışı ve tedarik zincirindeki sıkıntılar yardımların yapılmasını zorlaştırıyor. Özellikle yaklaşan Şükran Günü tatili ve yılbaşı öncesi ihtiyaç sahipleri gıda sıkıntısı yaşıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...